Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kocourek-černý

30. 9. 2009 9:41
Děttská perspektiva

Nuže děti vnímají svět jinak. A z jiné perspektivy. Takže toto srovnání rozhodně kulhá. Jinak koncentráky vymysleli Bůrové v dnešní JAR společně z Brity. Je to mírně populistické ovšem ještě se to dá spolknout. Dnešní Němec je již něco jiného. A netahej do toho Nietzscheho......

0 0
možnosti

shrink

4. 11. 2009 14:04
Re: Děttská perspektiva

Jojo, naivní to je, ale karmu to zasluhuje - je to dobré :)

0 0
možnosti

Dezo-Conka

30. 9. 2009 6:42
Ordnung muss sein

!;-D

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

30. 9. 2009 6:30
Hlavně

se nenechat přejet. O tom to celé je. ;-)

Je to vlastně stejné jako otázka výchovy dětí. Je lepší vychovat dítě, které je poslušné, dodržuje všechna nařízení, pečlivě se připravuje na každý školní den? Nebo dítě, které improvizuje, o každém nařízení přemýšlí a nebojí se postavit proti autoritě?

-

Můj názor je, že pro každého je dobré něco jiného. Protože každý je jiný, už od narození se lišíme, povahou i schopnostmi. Je třeba rozvíjet to, co nám je dáno do vínku, a pokusit se vyrovnat handicapy tam, kde jsme obdařeni nebyli. Využít toho, jací jsme, ne se předělávat do ideálu, který s námi nemá nic společného. R^

A hlavně je důležité chápat, že každému vyhovuje něco jiného. Respektovat to. A ctít místní zvyky, pokud chci být v cizině, jsem na návštěvě a dodržovat místní zvyky je slušnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1333x
Jsem blogger. V roce 2015 vyšla novela Smrthaus, v roce 2020 kniha povídek a krátkých příběhů inspirovaná Facebook blogem - Přiznání taxikářů. Někdy je to humorný, někdy dojemný, ale vždycky je to lidský. Děje se toho na světě strašně moc, byla by škoda se o to nepodělit.

https://www.facebook.com/praguetaxidriver