Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Docela si dovedu představit, že nevidomá se tzv. zašprajcla a rozhodně nechtěla vůz opustit a dožadovala se přepravy. Nechci se "taxikáře" zastávat, ale v tuto chvíli asi neměl jinou možnost - snad kromě přivolání policie - a zákazníci zkrátka dostal z auta fyzicky. Bylo to rychlé a účinné. Já bych z toho zase nějaké drama nedělal . . . . :-/:-(

2 1
možnosti

To bylo všem jasné, že to nebylo jen tak z ničeho nic.

Však sama zákaznice přiznala, že takto "bloudí" často. Asi jí ta zatvrzelost vždy vyšla a tentokrát narazila. To jen info pro ty co si chtějí něco vynutit. Např. předstíráním postižení u kostela v centru Prahy.

0 0
možnosti

Je zřejmé, že pro přepravu psa v autě by auto mělo být vybaveno. Jednak by měl pes být připoutaný nebo v přepravním boxu nebo v kufru nebo v odděleném prostoru třeba mříží.

Z toho vyplývá, že je nutné přepravu psa předem hlásit, protože ne každé vozidlo je takto vybaveno a taxikář by v žádném případě neměl vézt psa bez řádného zajištění, jelikož tím ohrožuje nejen psa, ale i sebe a další pasažéry v autě a je to také za dva tisíce v případě pokuty od policie;-).

Bohužel spousta pejskařů nemá ani ponětí o tom, jak správně ve vozidle přepravovat psa.

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/kazdy-treti-majitel-chybuje-pri-prevazeni-psa-v-aute-hrozi-i/r~99deb73e495d11e9b6a9ac1f6b220ee8/

1 0
možnosti

Kdo potřebuje ke svému životu pomůcku-invalidní vozík, pak při objednávání taxíku tuto skutečnost taky uvádí, protože by se do vozidla vozík nemusel vejít.Když někdo objednává taxi a má malé dítě, pak u objednávky taxíka uvede požadavek na bezpečnostní pomůcku - sedačku. Při objednání taxíku stačilo uvést, že je paní se psem. Myslíte, že pokud by nastupující osoba nebyla nevidomá, pak by ji ten řidič naložil? Nevypadá to tak. Jednání řidiče je víc než za hranou, jen je mi záhadou, jak se mu ta paní dostala s tou asistenční pomůckou (ne psem jak vyplývá z diskuze níže) do auta...

4 0
možnosti

Mám dojem, že někteří diskutující blog nečetli a šla rovnou do diskuze. Takže zopakuji i pro ně, co už zaznělo v blogu:

Šlo o řidiče společnosti Bolt.

Bolt není taxislužba(!), je to něco jako Uber.

Tu paní tedy nevyhodil z auta taxikář, ale řidič, na nějž se pravidla povinná pro taxikáře nevztahují.

3 2
možnosti

No, je to snaha o poněkud věcnější pohled na věc, ale nacházejí se tam jisté sporné body. V první rovině jde o zmíněnou povinnost hlásit převoz psa nebo zvířete předem. To je sice hezké, ale kdyby došlo tvrdé na tvrdé, a nevidomému, čekajícímu na další vůz, by se mezitím něco stalo, tak u případného soudu by tohle oné taxislužbě asi moc nepomohlo. Mělo by to totiž být obráceně. Dispečnik by se měl ptát, zda půjde či nepůjde o převoz zvířete. Běžný občan není povinnen znát interní předpisy nějaké taxislužby. Není to zákon.

A druhá rovina je v tom, že tohle ustanovení se nepochybně týká převozu klasických domácích mazlíčků. Jenže vodící slepecký pes není definován jako mazlíček. Pro nevidomého je to nepostradatelná zdravotní pomůcka. Proto například mohou vodící psi se svým pánem na palubu letadla a nemusí být ve speciálním oddíle nebo v kleci. Snad je akorát z bezpečnostních důvodů nějak omezen počet psů, kteří mohou být naráz na palubě jednoho letu.

7 0
možnosti

četla jsem článek a řidiče odsoudila, pak jsem koukla na video ... a já nevím ... řidič se choval jak hulvát, ale nejsem si jistá, že paní se chovala lépe ... soukromá přeprava je pro mě služba, kterou můžu a nemusím využít, řidič má svoje podmínky (nebere děti, zvířata ... je to na něm) ... vždycky se snažim domluvit, ale abych si někam sedla a i přes upozornění řidiče, že psy nevozí odmítala vystoupit a tropila scény, no nevím, asi bych na to neměla žaludek ... to co se z toho stalo nakonec, že se do toho začal míchat rasismus, to už je nějak moc

3 1
možnosti

J25o68s42e70f 40K79l61a43t

19. 2. 2020 21:56

Určitě by se to takhle řešit nemělo, ale pokud paní požádal a ona odmítla vystoupit, popřípadě byla ještě sprostá, jak to řešit?

0 1
možnosti
Foto

Autorovi uniklo, že dotyčný pes nebyl pet, ale zdravotní pomůcka. Já nevím, proč se to řeší jako mazlík. Slepecký pes může skoro všude.

3 5
možnosti
Foto

autorovi neuniklo nic. autor poeticky zpracoval psy a lásku.

3 0
možnosti

T28o89m32á85š 68Z19m26e15k

19. 2. 2020 19:37

Autore nevím, které noviny čtěte ale idnes nebo seznam uváděl, že se jednalo o řidiče Boltu už v úvodu. Takže kopanec do všech novinářů je stejné, jako házet taxikáře do stejného pytle.

5 0
možnosti

Bolt není taxislužba.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS